1.500 επιβάτες «αποκλείστηκαν» στις Βρυξέλλες

Περίπου 1.500 επιβάτες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το απόγευμα της Κυριακής, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη, ενώ τα αεροδρόμια του Σαρλερουά (κέντρο) και τη Λιέγης (ανατολικά ) έκλεισαν και το χιόνι κάνει δύσκολη την κίνηση στους δρόμους.
«Εκτιμούμε σε περίπου 1.500 τον αριθμό των επιβατών που θα περάσουν τη νύχτα εδώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου των Βρυξελλών, Γιάν Βαν Ντερ Κρούισε.

Περίπου 2000-3000 επιβάτες που ταξίδευαν προς το Λονδίνο, αλλά των οποίων οι πτήσεις είχαν εκτραπεί προς το Βέλγιο, παρέμειναν μπλοκαρισμένοι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με μια τελική καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σήμερα. Μια προηγούμενη καταμέτρηση είχε δώσει μια χαμηλότερη εκτίμηση, περίπου 1.500 άτομα.

Οι επιβάτες αυτοί προέρχονταν από 18 πτήσεις προς το Λονδίνο που εκτράπηκαν στις Βρυξέλλες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Καθώς οι επιβάτες αυτοί δεν είχαν θεωρήσεις για τη ζώνη Σένγκεν, δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη ζώνη transit του αερολιμένα των Βρυξελλών.

Πολλοί από αυτούς θα χρειστεί να περάσουν και μια δεύτερη νύχτα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς τα αεροδρόμια του Λονδίνου δεν θα πρέπει να ανοίξουν εκ νέου τουλάχιστον έως τα μεσάνυχτα.

Ο Βέλγος υφυπουργός Μεταφορών, Ετιέν Σουπέ, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι πτήσεις θα επιτραπούν το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, αν χρειαστεί, για να αναχωρήσουν οι επιβάτες που έχουν μπλοκαριστεί.
Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από ή προς το Λονδίνο ή από την Φραγκφούρτη, αλλά επίσης και από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Λυών και την Τουλούζη. Πολλές καθυστερήσεις καταγράφηκαν επίσης.

Επιπλέον, τα αεροδρόμια του Σαρλερουά και της Λιέγης έκλεισαν σήμερα γύρω στις 14:00 μ.μ. (13.00 GMT), λόγω βαριάς χιονόπτωσης.

Post Written by