Αυξάνονται οι επίδοξοι αγοραστές της Eurocypria

Eurocypria Airlines

Μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο κατάλογος με τους ξένους αλλά και τους Κύπριους επιχειρηματίες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για απόκτηση της Γιουροσύπρια.
Πέραν από τους Ισραηλίτες επενδυτές, ενδιαφέρον επέδειξε η κυπριακή δημόσια εταιρεία SFS Group Public Company Ltd η οποία ενεργεί εκ μέρους επενδυτών από Κίνα, Ρωσία και Ουκρανία, όπως δήλωσε την Παρασκευή στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Χριστόδουλος Έλληνας.

Οι εν λόγω επενδυτές δραστηριοποιούνται ήδη στις χώρες τους στον τομέα των αερομεταφορών και θεωρούν ότι, με τα φτερά της Γιουροσύπρια μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς και στην Ευρώπη. Αρκετές διαβουλεύσεις και επαφές για το ενδεχόμενο αγοράς της Γιουροσύπρια είχε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Κύπριοι επιχειρηματίες ζήτησαν συνάντηση μαζί του και έθεσαν στο τραπέζι την πρόταση για να αγοράσουν από κοινού την εταιρεία. Όπως μας λέχθηκε χθες από την Αρχιεπισκοπή, θα πρέπει να θεωρείται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να εμπλακεί, εν τέλει, στο θέμα της αγοράς της Γιουροσύπρια, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγετε και ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Χατζηαργυρού, ο οποίος διατηρεί επιχειρήσεις στο Λονδίνο και τα τελευταία χρόνια άρχισε να επενδύει και στην Κύπρο. Πρόσφατα αγόρασε το καφεστιατόριο «Πραλίνα» στη Λευκωσία. Είναι μέλος του δ.σ. της Eurobankκαι συμμετέχει με ποσοστό 13% στην εταιρεία «Felgula Holdings» η οποία είναι ιδιοκτήτρια μεγάλων τεμαχίων γης στη Λακατάμια, μέσα στα οποία θα ανεγερθεί μεγάλο εμπορικό κέντρο από την εταιρεία «K. Athienitis Contractors Developers» που κατέχει το υπόλοιπο 87% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Felgula Holdings».

Ενδιαφέρον για τη Γιουροσύπρια φέρονται να έχουν επιδείξει και μεγάλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην Κύπρο, με ιδιόκτητα ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία κ.ά., όπως είναι τα αδέλφια Αγαθοκλής και Ανδρέας Κωνσταντίνου (A& A Constantinou BrosLtd) καθώς και οι όμιλοι εταιρειών Λεπτός και Λούης.

Στόχος να περισώσουν την πελατεία της Γιουροσύπρια, που ήταν καθαρά τουριστική αλλά και να οργανώσουν μια νέα κατάσταση πραγμάτων στο χώρο τους, με την ευχέρεια να παρέχουν ελκυστικά πακέτα προσφορών που θα περιλαμβάνουν πλέον και το αεροπορικό εισιτήριο.

Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Γιουροσύπρια θα γίνουν με τον κ. Κρις Ιακωβίδη, ο οποίος διορίστηκε Εκκαθαριστής μετά τη πτώχευση της εταιρείας. Οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν από τον κ. Ιακωβίδη να θέσει στη διάθεση τους, όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να ετοιμάσουν την προσφορά τους.

Post Written by