Εκτός Expedia τα αεροπορικά εισιτήρια της American Airlines

Η Expedia αφαίρεσε τα αεροπορικά εισιτήρια της American Airlines από το ταξιδιωτικό της website, επικαλούμενη ότι το μοντέλο τιμολόγησης που ανέπτυξε  ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας των ΗΠΑ μπορεί να αυξήσει το κόστος και να μειώσει τη διαφάνεια για τους επιβάτες.

Το νέο μοντέλο της American που ονομάζεται Direct Connect και παρέχει τις τιμές των ναύλων και τις επιλογές απευθείας στα μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά γραφεία είναι «αντι-καταναλωτικό και μειώνει τις επιλογές», καθιστώντας δυσκολότερη τη σύγκριση των τιμών και των επιλογών των εισιτηρίων της AA με εκείνες άλλων αεροπορικών εταιρειών, δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το online ταξιδιωτικό γραφείο.

Η American δεν αναμένει «σημαντική» μείωση των πωλήσεων από την κίνηση της Expedia, δήλωσε ο Ryan Mikolasik, εκπρόσωπος της American Airlines. Στις 23 Δεκεμβρίου, η Expedia απέκλεισε τους ναύλους της American από την κύρια αναζήτηση στην ιστοσελίδα της, αν και οι πελάτες μπορούν ακόμα να αγοράσουν εισιτήρια. Αυτό οδήγησε τους καταναλωτές σε άλλες ιστοσελίδες εισιτηρίων, είπε ο κ. Mikolasik.

Η κίνηση της Expedia διευρύνει τη σύγκρουση μεταξύ των online ταξιδιωτικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών, όπως η American , που επιδιώκουν να οδηγήσουν περισσότερους καταναλωτές στις δικές τους ιστοσελίδες.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2010, η American απέσυρε τις καταχωρήσεις της από την Orbitz Worldwide, ενώ η Delta Air Lines ειδοποίησε τρια ταξιδιωτικά websites – CheapOAir.com, OneTravel.com και BookIt.com – ότι διακόπτει τη συνεργασία μαζί τους .

Ο εκπρόσωπος της American, κ. Mikolasik είπε ότι αν και οι καταναλωτές δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν εισιτήρια της American από την Expedia, οι ναύλοι της AA παραμένουν στο Egencia, το website της Expedia για τα εταιρικά ταξίδια.

Η American Airlines πραγματοποιεί πτήσεις από την Αθήνα για τη Νέα Υόρκη, όπως και η Delta Airlines.

Μπορείτε να βρείτε και να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Νέα Υόρκη με απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Post Written by