Η Ethiopian Airlines είναι πλέον μέλος της Star Alliance

Η Ethiopian Airlines είναι πλέον μέλος της Star Alliance

Η Ethiopian Airlines είναι πλέον η τρίτη αεροπορική εταιρία μέλος της Star Alliance που έχει βάση στην αφρικανική ήπειρο!

Στην τελετή, η οποία έλαβε χώρα στο  Addis Ababa’s Bole International Airport, ο επικεφαλής της Star Alliance, καλωσόρισε την Ethiopian Airlines, ως τον τρίτο αερομεταφορέα μέλος της Star Alliance που έχει βάση στην Αφρικανική Ήπειρο.

“Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα στην ολοκλήρωση της στρατηγικής μας για την Αφρική” δήλωσε ο κ. Jaan Albrecht,  Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance,  συνεχίζοντας «με την Ethiopian Airlines μέλος πλέον του δικτύου της Star Alliance, προσφέρουμε στους επιβάτες μας διευρυμένη επιλογή πτήσεων από/προς και εντός της Αφρικής.  Επιπλέον, η Ethiopian Airlines θα προσφέρει προνόμια στους επιβάτες του δικτύου της  Star Alliance, σε περισσότερες αγορές στην Αφρική, μια περιοχή του κόσμου που το αεροπορικό ταξίδι παρουσιάζει συνεχή ρυθμό ανάπτυξης.”

Με την συμμετοχή της Ethiopian Airlines επεκτείνεται το δίκτυο της Star Alliance στην Αφρική, καλύπτοντας μεγάλες εμπορικές και πολιτικές πόλεις της Ηπείρου, κυρίως στην   Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Αφρική.  Συνολικά 16 αεροπορικές εταιρίες μέλη της Star Alliance εξυπηρετούν την Αφρική, προσφέροντας  περισσότερες από 750 καθημερινές πτήσεις, σε περισσότερους  από 110 προορισμούς , σε 48 χώρες της Ηπείρου, με τις πόλεις  Addis Ababa, Κάιρο και Γιοχάνεσμπουργκ να αποτελούν τις κύριες βάσεις.

Ο κ. Tewolde Gebremariam, Διευθύνων Σύμβουλος της Ethiopian Airlines, δήλωσε: “Η συμμετοχή της Ethiopian Airlines στην μεγαλύτερη σε κύρος και μακροβιότερη Συμμαχία στον κόσμο, αποτελεί ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο για την Ethiopian. Αυτή η μέρα θα παραμείνει ως η πιο σημαντική στο βιβλίο της ιστορίας μας. Είναι σύμφωνη με τις προσπάθειες μας να θέσουμε ένα ισχυρό θεμέλιο στην εταιρία μας και έτσι να πετύχει το όραμά της αλλά και τους στόχους της ως το 2025.”

Σε παγκόσμια κλίμακα, με την συμμετοχή της Ethiopian Airlines, το δίκτυο της Star Alliance περιλαμβάνει 28 αεροπορικές εταιρίες, προσφέροντας την επιλογή για περισσότερες από 21,000 καθημερινές πτήσεις, σε 1,290 προορισμούς σε 189 χώρες.

Η Ethiopian Airlines, μέσω της ένταξής της στην Star Alliance, θα προσφέρει τώρα στους πελάτες της τα προνόμια να είναι μέλη σε μια παγκόσμια αεροπορική συμμαχία: παγκόσμια πρόσβαση μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου, άνετα ταξίδια και αναγνώριση από τα προγράμματα πιστότητας επιβατών. Τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών της Ethiopian Airlines “Sheba Miles”, μπορούν τώρα να κερδίζουν μίλια όταν πετούν με οποιονδήποτε  αερομεταφορέα μέλος της Star Alliance, ενώ τα μίλια που θα συλλέγονται να υπολογίζονται για την απόκτηση της ShebaMiles Silver Club ή Gold Glub. Τα μίλια που θα συλλέγονται, μπορούν να εξαργυρωθούν  σε πτήσεις που θα εκτελούνται με οποιοδήποτε αερομεταφορέα μέλος της Star Alliance. Επιπλέον, όλοι οι πελάτες του ShebaMiles Silver Club και Gold Club, θα απολαμβάνουν τα αντίστοιχα προνόμια των Ασημένιων και Χρυσών μελών της Star Alliance κάθε φορά που θα ταξιδεύουν με αερομεταφορέα μέλος της Star Alliance. Κατά τον ίδιο τρόπο, η Ethiopian Airlines θα επεκτείνει τα προνόμια των Ασημένιων και Χρυσών επιβατών όλων των υπολοίπων μελών της Star Alliance όταν θα πετούν με την Ethiopian Airlines.

Η Ethiopian Airlines θα συμμετέχει επίσης και θα πουλάει τους  διάφορα  προγράμματα ναύλων της Συμμαχίας. Από την επιχειρηματική πλευρά, η Αιθιοπία είναι ένας σημαντικός προορισμός για συναντήσεις και συνέδρια. Πραγματικά, η πρωτεύουσά της Addis Ababa αναφέρεται συχνά ως η “Πολιτική πρωτεύουσα της Αφρικής”. Αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι, η πόλη  φιλοξενεί οργανισμούς όπως την Αφρικανική Ένωση και την Οικονομική Επιτροπή Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική. Συμμετέχοντας στα προγράμματα της Star Alliance Convention Plus και Meetings Plus, η Ethiopian Airlines θα παρέχει παγκόσμιες αεροπορικές ανταποκρίσεις σε ειδικές τιμές για τους αντιπροσώπους και συμμετέχοντες στα συνέδρια.

Για ταξίδια αναψυχής, από την 1η Ιανουαρίου 2012, η Ethiopian Airlines θα συμμετέχει σε διάφορα προϊόντα της Star Alliance. Οι Αφρικανικοί προορισμοί της αεροπορικής εταιρίας θα προστεθούν στην προσφορά του Star Alliance Africa Airpass, ενός ειδικού ναύλου, ο οποίος προσφέρεται σε αυτούς που επιθυμούν να διασχίσουν την Ήπειρο αεροπορικώς.

Παράλληλα, η Ethiopian Airlines θα συμμετέχει στο Star Alliance Round the World Fare, ανοίγοντας έτσι το δίκτυο της εταιρίας στους τακτικούς επιβάτες παγκοσμίως.

Post Written by