Η Etihad Airways συνεχίζει την επέκτασή της στην Αφρική

Η Etihad Airways συνεχίζει την επέκτασή της στην Αφρική

Η Etihad Airways ανακοίνωσε, από την 1η Ιουλίου, την έναρξη απευθείας πτήσεων προς το Λάγος της Νιγηρίας, που υπόκεινται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Το Λάγος στη Νιγηρία αποτελεί τον πρώτο προορισμό της εταιρείας στη δυτική Αφρική!

Οι απευθείας πτήσεις θα συνδέουν το Άμπου Ντάμπι και το Λάγος 6 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφη δύο καμπίνων, τύπου Airbus A330-200, με 22 θέσεις Pearl Business και 240 θέσεις Coral Economy.

Το Λάγος αποτελεί τον 83ο προορισμό του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways ενώ το δρομολόγιο  θα συνδέσει τη Νιγηρία, το τρίτο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Αφρικής, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε συνέχεια τον πτήσεων προς τις Σεϋχέλλες στα τέλη του 2011, την Τρίπολη, και το Ναϊρόμπι η προσθήκη της Νιγηρίας αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην επέκταση της Etihad Airways στην Αφρικανική ήπειρο.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways δήλωσε σχετικά: “Η προσθήκη του Λάγος έρχεται ως συνέπεια της στρατηγικής, να στοχεύουμε σε αναπτυσσόμενες αγορές με μεγάλη ανάπτυξη. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένας μεγάλος εμπορικός συνεργάτης της Νιγηρίας, που με πληθυσμό μεγαλύτερο των 150 εκατ. είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Αφρική και η έβδομη σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους όπως το λάδι και το φυσικό αέριο. Οι νέες απευθείας πτήσεις μας θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Νιγηρίας και θα συνδράμουν στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων βιομηχανιών.
Επιπλέον, η Νιγηρία έχει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη με βασικό συντελεστή τις επενδύσεις από το εξωτερικό, ειδικά από την Κίνα, που σημαίνει πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση ταξιδιών μεταξύ του Λάγος και άλλων αναπτυσσόμενων αγορών.

Το δρομολόγιο προς το Λάγος θα προσφέρει αδιάλειπτες συνδέσεις μέσω του Άμπου Ντάμπι σε προορισμούς–κλειδιά ης Νοτιοανατολικής Ασίας και σε αγορές της Ινδικής Χερσονήσου και της Αυστραλίας”.

Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις της Etihad Airways για Νιγηρία εύκολα και γρήγορα από το Airtickets365.gr!

Post Written by