Πτήσεις της Air Serbia από Αθήνα για Νέα Υόρκη

Πτήσεις της Air Serbia από Αθήνα για Νέα Υόρκη

H Air Serbia θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου Nikola Tesla στο Βελιγράδι και του διεθνούς αεροδρομίου John F. Kennedy τον Ιούνιο του 2016.

Η Air Serbia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας της Σερβίας, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία πτήσεων μεταξύ της Νέας Υόρκης και Βελιγραδίου στις 23 Ιουνίου 2016.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Aleksandar Vucic, πρωθυπουργό της Σερβίας, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον κ. Sinisa Mali, πρόεδρο της Air Serbia και δήμαρχο Βελιγραδίου και τον κ. Dane Kondic, διευθύνοντα σύμβουλο της Air Serbia.

Για να γιορτάσει τη λειτουργία της νέας γραμμής, η Air Serbia προσφέρει στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα ειδικές προνομιακές τιμές, στα ταξίδια μετ‘επιστροφής από την Αθήνα για τη Νέα Υόρκη μέσω Βελιγραδίου. Οι συγκεκριμένες τιμές ισχύουν από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου και η κράτηση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της Air Serbia στο airserbia.com, μέσω των γραφείων πωλήσεων της Air Serbia ή μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων.

“Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη για τη Σερβία. Δεν υπάρχουν πτήσεις που να ξεκινούν από γειτονικές χώρες προς τις ΗΠΑ, γεγονός που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πτήση της Air Serbia. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που στην Έκθεση Τουρισμού είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της πτήσης Βελιγράδι – Νέα Υόρκη”, τόνισε ο κ. Vucic.

H Air Serbia θα ξεκινήσει μία προγραμματισμένη απευθείας πτήση μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου Nikola Tesla στο Βελιγράδι και του διεθνούς αεροδρομίου John F. Kennedy τον Ιούνιο του 2016*, χρησιμοποιώντας αεροσκάφος Airbus A330-200.

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι τα έσοδα από την πώληση των πρώτων δύο εισιτηρίων σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση θα διατεθούν στο Ίδρυμα Blic Foundation, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σερβία.

Ο κ. Mali είπε: “Η πτήση της Air Serbia προς Νέα Υόρκη θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη Σερβία και στην πόλη του Βελιγραδίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επισκεφθούν την πόλη είτε για εργασία είτε για αναψυχή.

Η ανακοίνωση της πώλησης των εισιτηρίων σηματοδοτεί μία μεγάλη στιγμή και ανυπομονούμε να φθάσουμε στο αποκορύφωμα τους επόμενους μήνες, όταν το A330 θα καταφθάνει στο Βελιγράδι γεμάτο κόσμο”.

Η πτήση της Νέας Υόρκης έχει κωδικούς πτήσεων JU500 και JU501, τους ίδιους αριθμούς που χρησιμοποιούνταν από την προκάτοχο της Air Serbia, όταν η αερογραμμή λειτουργούσε απευθείας πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν 24 χρόνια.

Η λειτουργία των πτήσεων θα είναι πέντε φορές την εβδομάδα και η πτήση θα αναχωρεί από το Βελιγράδι στις 07:30 τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, ενώ η άφιξη στο JFK International Airport θα είναι στις 12:00. Τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο η πτήση θα αναχωρεί από το Βελιγράδι στις 12:55 και θα φθάνει στο JFK στις 17:25. Η πτήση επιστροφής θα γίνεται τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 14:40 και θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Nikola Tesla στο Βελιγράδι στις 05:30. Τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο θα αναχωρεί από το JFK στις 19:30 και θα φθάνει στο Βελιγράδι στις 10:20.

Ο κ. Kondic, ανέφερε “Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δημιουργία της νέας αυτής σύνδεσης και των επερχόμενων πτήσεων από Νέα Υόρκη, και την έναρξη των ειδικών προνομιακών μας τιμών.

Το πρόγραμμα πτήσεων έχει σχεδιαστεί προσεκτικά έτσι ώστε να προσφέρει στους ταξιδιώτες στην Ελλάδα εύκολες συνδέσεις για Νέα Υόρκη μέσω του hub μας, το αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου, καθώς και καλή μετέπειτα συνδεσιμότητα σε δημοφιλείς πόλεις όπως το Σικάγο.

Αυτή η ζωτική σύνδεση είναι ιστορικής σημασίας, το οποίο αντανακλάται στο γεγονός ότι  η εταιρεία έχει διατηρήσει τους ίδιους αριθμούς πτήσης που είχε το 1992, το έτος που πραγματοποιήθηκε η τελευταία υπερατλαντική πτήση μεταξύ Σερβίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η αίτηση για έγκριση των πτήσεων στις αρχές πολιτικής αεροπορίας των Η.Π.Α. προχωρά κανονικά και είμαστε σε καλό δρόμο για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα τον Ιούνιο του 2016”.

*Υπόκειται σε έγκριση της κυβέρνησης.

[Πηγή]

Post Written by