Καθημερινές στάσεις εργασίας εξήγγειλε η ΟΣΥΠΑ από 3 Αυγούστου 2011

Καθημερινές στάσεις εργασίας εξήγγειλε η ΟΣΥΠΑ από 3 Αυγούστου 2011

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), ανακοίνωσε πως από 3/8/11  έως και 31/8/11 τα μέλη της θα απεργούν από 23.00 έως 07.30 καθημερινά.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής:

“Όχι μόνο παραμένουμε απλήρωτοι για τέσσερις (4) μήνες για  εργασία που ήδη έχουμε προσφέρει τις νύκτες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις αργίες (από Απρίλιο έως και σήμερα), αλλά ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι δεν θα πληρωθούμε και για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι τέλος του έτους και βλέπουμε.
Είναι γνωστό και στα ΜΜΕ και στους φορείς του τουρισμού, οι οποίοι και δημόσια μας ευχαρίστησαν για αυτό, ότι σεβόμενοι και συναισθανόμενοι σαν έλληνες πολίτες και εμείς τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα κάναμε υπομονή, αναστέλλοντας ή κάνοντας τις ελάχιστες δυνατές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη δημιουργήσουμε προβλήματα στη μοναδική ελπίδα για την οικονομία μας εφέτος, που είναι ο τουρισμός, παρά το γεγονός ότι για τη κίνησή μας αυτή κατηγορηθήκαμε ακόμη και «σαν πουλημένοι».
Η μη καταβολή όμως των δεδουλευμένων μας απέδειξε ότι την ευαισθησία αυτή δείξαμε μόνο εμείς  και όχι όλοι όσοι θεσμικά οφείλουν την εποχή αυτή να διατηρούν εργασιακή ηρεμία και αποδοτικότητα στον ευαίσθητο και μοναδικό αιμοδότη χώρο για την οικονομία μας, τον τουρισμό.
Δυστυχώς πλέον εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε οδηγηθεί ή και ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μας,  οδηγηθήκαμε στην προκήρυξη των παρακάτω απεργιακών κινητοποιήσεων:

– Από 3/8/11  έως και 31/8/11 απεργούμε από 23.00 έως 07.30 καθημερινά
– Απεργούμε από 00.01 έως 23.59 τις Κυριακές 7,14,21 & 28/8/11
– Απεργούμε από 00.01 έως 23.59 τη Δευτέρα 15/8/11

Πιστεύουμε ότι οι ομοιοπαθείς με εμάς απλήρωτοι και με περικοπές μισθών και συντάξεων έλληνες πολίτες θα κατανοήσουν, ότι η ταλαιπωρία τους δεν οφείλεται σε εμάς, αλλά σε όλους αυτούς που «έφαγαν» τα χρήματα του λαού και οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το κατάντημα και με το γνωστό πρόσχημα της «κατάντιας» του δημοσίου, επιδιώκουν να παραμείνουν ατιμώρητοι, ως συνήθως.
Δεν απαιτούμε κάτι παράλογο, απλά και μόνο το αυτονόητο, ανθρώπινο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα οποιοδήποτε πολίτη να αμείβεται για την εργασία που παρέχει. Για το λόγο αυτό καλούμε το επιβατικό κοινό και τους έλληνες φορολογούμενους να αναζητήσουν τους πραγματικά υπαίτιους της ταλαιπωρίας τους όχι στους  εργαζόμενους της ΥΠΑ, αλλά σε όλους όσους οδηγούν τον τουρισμό και τα ελληνικά αεροδρόμια στην εξαθλίωση και τον μαρασμό.”

Όπως καταλαβαίνεται αν πραγματοποιηθούν αυτές οι στάσεις εργασίας το επιβατικό κοινό θα ταλαιπωρηθεί μιας και θα υπάρξουν σίγουρα αρκετές ακυρώσεις πτήσεων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες λογικά οι αεροπορικές εταιρίες θα ανακοινώσουν αλλαγές στα δρομολόγια τους για την περίοδο των απεργιών.

Post Written by