«Λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές

«Λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές

cyprus-airways-plane

Σήμερα μετά από 69 χρόνια ύπαρξης οι Κυπριακές Αερογραμμές αναμένεται να βάλουν λουκέτο. Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόκειται να κοινοποιήσει σε λίγη ώρα την απόφασή της για τις κρατικές ενισχύσεις που έλαβε η εταιρεία τη διετία 2011-2012.!

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση θα είναι η ταφόπλακα των Κυπριακών Αερογραμμών αφού η επιτροπή ανταγωνισμού αναμένεται να ζητήσει από την εταιρεία να επιστρέψει περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και ως εκ τούτου η εταιρεία θα καταστεί αφερέγγυα και θα της αφαιρεθεί η άδεια πραγματοποίησης πτήσεων.

Η κυπριακή κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο και λαμβάνονται ήδη μέτρα προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό και προβλήματα στο επιβατικό κοινό.
Η κυβέρνηση επίσης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας με τον έξω κόσμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία, Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες δεν είναι θετικές.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι καλύτερα να αναμένουμε την δημοσιοποίηση της απόφασης της επιτροπής. Είπε ακόμη ότι υπάρχει και σχεδιασμός από την κυβέρνηση για την ίδρυση – σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα – νέας εταιρείας.

[Πηγή]

Post Written by