Αναβολή πτήσεων προς την Αγγλία λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

Αναβολή πτήσεων προς την Αγγλία λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

Εξι πτήσεις με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία – ιδίως τη Σκωτία – ανέβαλε η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM, λόγω της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο Γκρίμσβετν.

«Πρόκειται για πτήσεις με προορισμό το Αμπερντίν, τη Γλασκόβη, το Εδιμβούργο της Σκοτίας και το Νιούκασλ της βόρειας Αγγλίας», διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Έλεν φαν Γκίμκελ.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ανακοίνωσε ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα την Τρίτη στις πτήσεις από ορισμένες περιοχές της χώρας εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο Γκρίμσβετν που εξερράγη το Σάββατο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι ένα νέφος τέφρας καλύψει ολόκληρη την Ιρλανδία, τη Σκοτία και κάποια μέρη της νότιας Βρετανίας μέχρι τις 09:00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της φινλανδικής μετεωρολογικής υπηρεσίας το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας θα φτάσει στη νότια Φινλανδία την Τετάρτη.

Προς το παρόν, «δεν προβλέπεται να κλείσει κανένα τμήμα του εναέριου χώρου για τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ούτε για την Τρίτη 24 Μαΐου», ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας Finnavia.

Πάντως, ο Γαλλος υπουργός Μεταφορών, Τιερί Μαριανί, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να φτάσει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, εντός των επόμενων 48 ωρών, η τέφρα.

[Πηγή]

Post Written by