Οικολογικές πτήσεις από την Aeromexico

Οικολογικές πτήσεις από την Aeromexico

Η Aeromexico, ανακοίνωσε ότι ξεκινά από 27 Σεπτεμβρίου, “οικολογικές” πτήσεις από Πόλη του Μεξικού προς San Jose, Κόστα Ρίκα με Next Generation Boeing 737.

Οι πτήσεις χρησιμοποιούν ένα μίγμα βιοκαυσίμων και ορυκτών καυσίμων αεριωθουμένων που παρέχονται από αεροδρόμια και βοηθητικές υπηρεσίες (ASA).

Τα βιοκαύσιμα είναι ένα μίγμα υδρογονανθράκων που παράγεται από έλαια που προέρχονται από φυτά που φύονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε έρημο και jet καυσίμων αναμειγνύονται με τα ορυκτά καύσιμα.

Aeromexico δεσμεύεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε συντονισμό με την ASA, η εταιρεία έλαβε την απόφαση για τη διεξαγωγή οικολογικών πτήσεων προς Κόστα Ρίκα λόγω της ισχυρή δέσμευση της χώρας για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Οι εβδομαδιαίες πτήσεις θα χρησιμοποιούν 85% των ορυκτών καυσίμων και 15% από τα βιοκαύσιμα, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου. Αυτό σε συνδυασμό με το σχεδιασμό υπηρεσιών και διαχείρισης των αποβλήτων στο Σαν Χοσέ, συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε πτήσης.

Επιπλέον, η Aeromexico θα ενημερώνει τους επιβάτες με video, για την πρωτοβουλία της και τα οφέλη που έρχονται με την εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας εντός του αεροσκάφους, με μικρές προσαρμογές, όπως η διατήρηση της τυφλούς παραθύρων κλειστό, η διατήρηση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής, κλπ.

Με αυτό το πρόγραμμα η Vuelos Verdes, Aeromexico επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη και τη βιώσιμη παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων – με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα – που αποδεικνύουν τη συνδυασμένη στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών από τις αερομεταφορές και να συμβάλει με δράσεις κατά της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Κλείστε φθηνά αεροπορικα εισητηρια της Aeromexico από το Airtickets365.gr!

Post Written by