Χάος επικρατεί στα ευρωπαικά αεροδρόμια!

Χριστούγεννα στα αεροδρόμια κινδυνεύουν να κάνουν χιλιάδες ταξιδιώτες, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να πετάξουν, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει το δίκτυο μεταφορών κυρίως στις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.

Οι αρχές των αερολιμένων υπεραμύνονται των χειρισμών τους μπροστά στην κρίση αυτή, παρά τις κριτικές που δέχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Απαράδεκτο το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια», δήλωσε την Τρίτη ο κοινοτικός επίτροπος αρμόδιος για τις Μεταφορές Σιίμ Κάλας.

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνο, το οποίο έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις σφοδρές χιονοπτώσεις ζητά τη βοήθεια του βρετανικού στρατού. Από το Σάββατο έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις, ενώ για σήμερα, Τετάρτη, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν τα δύο τρίτα των προγραμματισμένων πτήσεων.

Οι καθυστερήσεις στο Χίθροου έχουν αντίκτυπο και σε άλλα αεροδρόμια στη βόρεια Ευρώπη.

Στη Γερμανία, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακύρωσε 550 από τις 1.300 πτήσεις την Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Air France είπε ότι περίπου 5.000 άτομα πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ενώ 4.000 από αυτούς προσπάθησαν να πετάξουν για το Λονδίνο.

Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν τα τρένα για να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί χάος και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Post Written by