Η Qatar Airways εντάχθηκε στην oneworld

Η Qatar Airways εντάχθηκε στην oneworld
Η Qatar Airways είναι η μόνη από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες του Κόλπου που εντάσσεται σε μια διεθνή αεροπορική συμμαχία!

Η Qatar Airways έγινε μέλος της αεροπορικής συμμαχίας oneworld, προσθέτοντας μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υψηλής ποιότητας αεροπορική εταιρεία διεθνώς στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη υψηλής ποιότητας αεροπορική συμμαχία διεθνώς.

Η Qatar Airways γίνεται μέλος στην oneworld, μόλις ένα χρόνο μετά την πρόσκληση συμμετοχής της στη συμμαχία, γεγονός που καθιστά την είσοδο της εταιρείας μια από τις ταχύτερες στην ιστορία της συμμαχίας. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε μια αεροπορική εταιρεία να συμμορφωθεί με τις υψηλές απαιτήσεις της ιδιότητας του μέλους της συμμαχίας oneworld είναι 18-24 μήνες.

Για την Qatar Airways, η συμμετοχή στη συμμαχία oneworld σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο επίτευγμα στα 16 χρόνια της ιστορίας της. Μια από τις επτά αεροπορικές εταιρίες διεθνώς με βαθμολογία πέντε αστέρων από τον οργανισμό Skytrax. Ανακηρύχτηκε αεροπορική εταιρεία της χρονιάς το 2011 και το 2012 από τον ίδιο οργανισμό κερδίζοντας τη δεύτερη θέση για το 2013, η Qatar Airways είναι η μόνη από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες του Κόλπου που συμμετέχει σε μια από τις διεθνείς αεροπορικές συμμαχίες.

Η συμμετοχή στην oneworld, που έχει κερδίσει περισσότερα βραβεία “καλύτερης αεροπορικής συμμαχίας” από κάθε άλλο ανταγωνιστή της, θα ενδυναμώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Qatar Airways επιτρέποντας της να προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο μιας ασυναγώνιστης συμμαχίας που εξυπηρετείται από κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες από κάθε μέρος του κόσμου.

Η Qatar Airways εξυπηρετεί 130 προορισμούς σε 70 χώρες στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλασία. Είναι η δεύτερη αεροπορική εταιρεία μέλος της συμμαχίας με βάση τη Μέση Ανατολή μετατρέποντας τη oneworld στην κορυφαία αεροπορική συμμαχία σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου σε ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Περισσότεροι από 20 προορισμοί και πέντε χώρες που εξυπηρετούνται από την εταιρεία – Αιθιοπία, Ιράν, Ρουάντα, Σερβία και Τανζανία – θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά στο χάρτη των προορισμών της συμμαχίας oneworld. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η Qatar Airways θα ενισχύσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες της συμμαχίας προς τους πελάτες της προσφέροντας καλύτερα εναλλακτικά δρομολόγια προς εκατοντάδες πόλεις.

Για παράδειγμα, επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Ασίας και Νότιας Ευρώπης ή μεταξύ Ασίας και Αφρικής θα έχουν πλέον τη δυνατότητα για συνδέσεις μίας στάσης (one-stop) που δεν ήταν διαθέσιμες προηγουμένως στο δίκτυο της συμμαχίας oneworld.
Διεθνώς, με τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες που βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης στη συμμαχία η oneworld θα:

 • Εξυπηρετεί περισσότερα από χίλια αεροδρόμια σε περισσότερες από 150 χώρες με 14.000 αναχωρήσεις την ημέρα.
 • Μεταφέρει  475 εκατ. επιβάτες το χρόνο με στόλο που θα αποτελείται από περίπου 3.300 αεροσκάφη.
 • Έχει έσοδα 140 δισ. δολ. το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εορτασμού της συμμαχίας της Qatar Airways με την Oneworld, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Hamad ο οποίος σύντομα θα αποτελεί και την έδρα της εταιρείας, η Qatar Airways πραγματοποίησε τη θεαματική “αποκάλυψη” του πρώτου αεροπλάνου του στόλου της που φέρει το διάκοσμο της oneworld, με το Boeing 777-300 να γίνεται επισήμως το πρώτο αεροσκάφος που “προσγειώνεται” στο νέο αεροδρόμιο.

Ο Διεθνής Αερολιμένας της Hamad αποτελεί ένα “κομψοτέχνημα” αξίας 15,5 δισ. δολ. ΗΠΑ και έχει σχεδιαστεί, ώστε να ενισχύσει το ρόλο της Ντόχα ως παγκόσμιο κόμβο. Το νέο αεροδρόμιο έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περί των 50 εκατ. επιβατών ετησίως. Με την υποστήριξη του πρωθυπουργού του Κατάρ εξοχότατου Abdullah Bin Nasser bin Khalifa Al-Thani, και με οικοδεσπότη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qatar Airways, Akbar Al Baker, στην τελετή συμμετείχαν διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτερα στελέχη από όλες τις αεροπορικές εταιρίες- μέλη της oneworld, μεταξύ των οποίων:

 • Ο Chief Executive της IAG (International Airlines Group), της μητρικής εταιρείας των British Airways και Iberia -επίσης μελών της onewold- καθώς και της Vueling, η οποία δεν αποτελεί μέλος της συμμαχίας, κ.Willie Walsh,
 • Ο CEO της oneworld κ. Bruce Ashby.
 • Ο πρόεδρος και Chief Executive της Finnair κ. Pekka Vauramo.
 • Ο πρόεδρος της Japan Airlines κ. Masaru Onishi.
 • Ο CEO του ομίλου Malaysia Airlines κ. Ahmad Jauhari Yahya.
 • Ο πρόεδρος της SriLankan Airlines κ. Nishantha Wickramasinghe και ο Chief Executive κ. Kapila Chandrasena.
 • Ο αντιπρόεδρος της airberlin για θέματα συμμαχιών κ. Stephan Nagel.
 • Ο αντιπρόεδρος της American Airlines για θέματα συμμαχιών κ. Kurt Stache.
 • Ο διευθυντής Στρατηγικής της British Airways κ. Lynne Embleton.
 • Ο διευθυντής Marketing και Πωλήσεων της Cathay Pacific Airways κ. Rupert Hogg.
 • Ο διευθυντής Συμμαχιών της Iberia κ. Antonio Pimentel.
 • Ο αντιπρόεδρος Στρατηγικών Συμμαχιών του ομίλου LATAM Airlines κ. Soledad Berrios.
 • Ο Chief Executive Loyalty της Qantas κ. Lesley Grant.
 • Chief Commercial Officer της Royal Jordanian κ. Basma Majali.
 • Ο Deputy Chief Executive for Strategy της S7 κ. Vadim Besperstov.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, το 777-300 με το διάκοσμο της oneworld πέταξε πάνω από το χώρο πριν πραγματοποιήσει την προσγείωση του πρώτου αεροσκάφους στο Διεθνή Αερολιμένα.

Ο Akbar Al Baker, διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, δήλωσε σχετικά: “Οι συμμαχίες διαδραματίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία των αεροπορικών εταιριών – τάση που θα επικρατήσει και στο μέλλον. Η συμμετοχή μας στη συμμαχία της oneworld αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στην ιστορία της Qatar Airways καθώς θα ενισχύσει τις ανταγωνιστικές μας προσφορές και θα προσφέρει στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές σε ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο, που απαρτίζεται από τις καλύτερες και μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Στη σχετικά σύντομη ιστορία της Qatar Airways, αποκτήσαμε γρήγορα τη φήμη της καινοτομίας, της ποιότητας και των άριστων επιδόσεων σε ότι κάνουμε. Είμαστε ευτυχείς που ενισχύουμε ακόμη περισσότερο σε αυτή τη φήμη με το να αποτελούμε την μοναδική μεγάλη αεροπορική του Κόλπου που συμμετέχει σε οποιαδήποτε παγκόσμια αεροπορική συμμαχία – και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος της πραγματικά καλύτερης αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο, της oneworld”.

Ο επικεφαλής της συμμαχίας oneworld Bruce Ashby δήλωσε: “Η oneworld έχει θέσει ως στόχο να γίνει η αεροπορική συμμαχία πρώτης επιλογής για τους τακτικούς επιβάτες (Frequent Flyers) προς διεθνείς προορισμούς – διαθέτοντας μια ομάδα ποιοτικών αεροπορικών εταιρειών, προσφέροντας απαράμιλλα οφέλη τόσο στους πελάτες, όσο και στις εταιρείες μέλη. Η προσθήκη της Qatar Airways ως του δεύτερου μέλους μας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής καθιστά την oneworld την κορυφαία αεροπορική συμμαχία σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές διεθνώς για αεροπορικά ταξίδια”.

[Πηγή]

Post Written by