Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το 2011

Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το 2011

Κάθε χρόνο το Skytrax, η πλέον εξειδικευμένη πηγή για τις αεροπορικές εταιρείες, διοργανώνει τα World Airline Awards, μοιράζοντας διάφορες βραβεύσεις στις επιβατικές αερογραμμές του πλανήτη.
Από τα βραβεία ξεχωρίζει πάντα η κορυφαία δεκάδα των εταιρειών και η φετινή λίστα που ανακοινώθηκε πρόσφατα κρύβει μερικές εκπλήξεις. Στις παράλληλες βραβεύσεις, διακρίσεις δόθηκαν και σε μια ελληνική αεροπορική εταιρεία!

Φέτος στην κορυφή του Top 10 βρίσκεται η Qatar Airways (από την 3η θέση πέρυσι) συγκεντρώνοντας την προτίμηση της μεγαλύτερης μερίδας των περίπου 18 εκατομμυρίων επιβατών που πήραν μέρος στην ψηφοφορία. Μια από τις εκπλήξεις είναι ότι από την πρώτη δεκάδα απουσιάζουν αεροπορικές εταιρείες από την Ευρώπη και την Αμερική.
Τέσσερις έχουν έδρα στη Μέση Ανατολή, τέσσερις στην Ασία και δύο στην Ωκεανία.

Η δεύτερη έκπληξη αφορά την εντυπωσιακή άνοδο των Τουρκικών Αερογραμμών, που βρίσκονται στην 9η θέση έχοντας κάνει μεθοδικά βήματα για την ενίσχυση της εικόνας τους και της ποιότητας των υπηρεσιών τους.

Στα World Airline Awards η AirAsia ψηφίστηκε ως η καλύτερη low-cost αεροπορική εταιρεία, η Emirates για ακόμα μία χρονιά πήρε το βραβείο «Best in-flight entertainment» για τις παροχές που προσφέρει στους επιβάτες για τη διασκέδασή τους.
Η British Airways και η Qatar Airways μοιράστηκαν διακρίσεις για τη business και την πρώτη θέση τους, αντίστοιχα.

Στα βραβεία διακρίθηκε και η Aegean Airlines, η οποία έλαβε τη διάκριση της Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη για το 2011, ενώ κατετάγη επίσης δεύτερη στην κατηγορία Παγκόσμια Περιφερειακή Αεροπορική εταιρεία (World’s Best Regional Airline) και δεύτερη στην Ευρώπη στην κατηγορία Airline Staff Service Excellence (Υπεροχή στην εξυπηρέτηση από το προσωπικό).

Αναλυτικά, οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου είναι:

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. Asiana Airlines
4. Cathay Pacific
5. Thai Airways
6. Etihad Airways
7. Air New Zealand
8. Qantas Airways
9. Turkish Airlines
10. Emirates

Φέτος 18,8 εκατομμύρια επιβατών από 100 διαφορετικές εθνικότητες έλαβαν μέρος στη 10μηνη έρευνα του Skytrax. Τα βραβεία αυτά αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο ως τα μοναδικά που διεξάγονται από ανεξάρτητο φορέα έρευνας επιβατών και ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της υπεροχής στην αεροπορική βιομηχανία.

Post Written by