Συνεργασία Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης – Turkish Airlines

Συνεργασία Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης – Turkish Airlines

Με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με την Turkish Airlines προβάλεται η Θεσσαλονίκη ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για τουρίστες από αναδυόμενες αγορές.

O διευθυντής της THY στη Θεσσαλονίκη, κ. Ουτκού Γιαζάν, εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας: “Στόχος της Turkish Airlines είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό. Και για την επίτευξή του, χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Πεποίθησή μας, άλλωστε, είναι πως για να έχουμε καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται πάντα καλή συνεργασία.

Η Θεσσαλονίκη, και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, είναι ένας τόπος γεμάτος σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ η γεωγραφική της θέση μπορεί να την καταστήσει επιχειρηματικό κέντρο υψίστης σημασίας. Η συνεργασία μας με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έχει αυτήν ακριβώς την επιδίωξη. Τα μέλη της Ε.Ξ.Θ. έχουν την ικανότητα να κοιτούν μακροπρόθεσμα και συλλογικά, όχι μόνο για το δικό τους συμφέρον, αλλά και το καλό της πόλης.

Ως THY, είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σύναψη αυτής της συνεργασίας, που αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα, τόσο για την εταιρεία μας, όσο και για την πόλη και τις δυνατότητές της. Είμαστε ανοιχτοί για παρόμοιες συνεργασίες, αμοιβαίου οφέλους, και με άλλους αρμόδιους φορείς”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος ανέφερε: “Σήμερα εγκαινιάζουμε μια συνεργασία, με σκοπό την προβολή της Θεσσαλονίκης σε νέες αγορές “στόχους” για τον τουριστικό μας κλάδο. Μια τέτοια αγορά είναι η γειτονική Τουρκία. Ήδη τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 είχαμε αύξηση σε ποσοστό 63% στις διανυκτερεύσεις Τούρκων επισκεπτών στα ξενοδοχεία – μέλη μας, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης επιθυμεί να κρατήσει “ζωντανό” αυτό το ανοδικό ρεύμα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει η – από το Μάιο του 2011 – σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη με αεροσκάφη της Turkish Airlines, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Πιστεύουμε ότι η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας (memorandum of understanding) μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της Turkish Airlines μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για προωθητικές ενέργειες.

Κύριο μέλημά μας είναι η προβολή της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού όχι μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για επισκέπτες από νέες, αναδυόμενες αγορές όπως π.χ. η Ινδία, η Κίνα, η Ιαπωνία και χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες περιλαμβάνονται στο ανεπτυγμένο δίκτυο πτήσεων της Turkish Airlines”.

Από αριστερά: Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο διευθυντής της Turkish Airlines στην Θεσσαλονίκη, κ. Ουτκού Γιαζάν και ο πρόεδρος της Domotel και αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος.

Post Written by