Η Olympic Air και η KLM υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας

Η Olympic Air και η KLM υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας

Η Olympic Air και η KLM Royal Dutch Airlines ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας μεταξύ τους διευρυμένης εμπορικής συνεργασίας η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2011.
Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη και συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού, η οποία επιτρέπει στις δύο εταιρίες να εκμεταλλεύονται από κοινού πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Schiphol του Άμστερνταμ και του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών για δρομολόγια με ανταπόκριση στα δίκτυά τους.

Οι δύο αεροπορικές εταιρίες ήδη εκτελούν πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Άμστερνταμ.
Ωστόσο, από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη νέα η συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού η Olympic Air αυξάνει τη συχνότητα των εβδομαδιαίων πτήσεων της από 9 σε 16, ενώ η KLM έχει επίσης αυξήσει τις ημερήσιες συχνότητες πτήσεων από δύο σε τρεις.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2011 η εν λόγω συμφωνία διευρύνθηκε περαιτέρω, προσφέροντας 8 επιπλέον προορισμούς στους επιβάτες της KLM που ταξιδεύουν στο εσωτερικό της Ελλάδας μέσω της Olympic Air.

Αντίστοιχα, οι επιβάτες της Olympic Air έχουν πρόσβαση σε ισάριθμους προορισμούς του ευρωπαϊκού δικτύου της KLM.

Ειδικότερα οι επιβάτες της Olympic Air θα μπορούν να ταξιδέψουν με πτήση κοινού κωδικού της ΟΑ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας προς το Άμστερνταμ, και να συνεχίσουν μέσω του αεροδρομίου Schiphol με την ίδια πτήση προς Κοπεγχάγη, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Γκέτεμποργκ, Αμβούργο, Μάντσεστερ, Όσλο και Στοκχόλμη με αεροσκάφος της KLM.

Αντίστοιχα, οι επιβάτες της KLM θα μπορούν να κλείσουν μία πτήση κοινού κωδικού της KLM για να ταξιδέψουν από την Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κω, Ρόδο Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη που θα εκτελείται με αεροσκάφος της Olympic Air.

Post Written by