ΤΑΡ Portugal: 5 Πτήσεις την εβδομάδα από Λισαβώνα προς Αθήνα

ΤΑΡ Portugal: 5 Πτήσεις την εβδομάδα από Λισαβώνα προς Αθήνα

Στις 5 Ιουνίου θα ξεκινήσει η Tap Portugal όπως είχαμε γράψει απευθείας πτήσεις από τη Λισσαβόνα προς την Αθήνα.

Η Αθήνα είναι ένας από τους έξι νέους προορισμούς που η ΤΑΡ Portugal ξεκινά αυτό το καλοκαίρι, μαζί με το Μάντσεστερ, τη Βιέννη, το Ντουμπρόβνικ, τη Μπορντό και το Ντίσελντορφ.

Ξεκινώντας στις 5 Ιουνίου με απευθείας πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα, η ΤΑΡ Portugal θα συνδέει την Αθήνα με τον κόμβο της Λισαβόνας, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά τις ευκαιρίες αύξησης της τουριστικής και επιχειρηματικής κίνησης προς την Ελλάδα και προς την Πορτογαλία.

Η TAP Portugal θα εκτελεί τo δρομολόγιο αυτό με πτήσεις κοινού κωδικού (code-share) σε συνεργασία με την Aegean Airlines προσθέτοντας μια απ΄ευθείας πτήση στις ήδη υπάρχουσες, κοινού κωδικού επίσης, με ανταποκρίσεις μέσω Ρώμης, Μιλάνου, Φρανκφούρτης, Μονάχου, Μαδρίτης και Βαρκελώνης τις οποίες και οι δύο εταιρίες προωθούν από κοινού στην Ελληνική και Πορτογαλική αγορά.

Η TAP Portugal προσφέρει από τη Λισαβόνα 74 απευθείας πτήσεις κάθε εβδομάδα σε εννέα προορισμούς στη Βραζιλία καθώς επίσης προς το Καράκας, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και προς ένα μεγάλο δίκτυο στην Αφρική.
Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πτήσεις κοινού κωδικού της TAP Portugal και της Aegean θα περιλαμβάνουν μέσω Αθήνας πτήσεις προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.

Κλείστε τώρα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Πορτογαλία!

Η TAP Portugal ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 14 Μαρτίου του 1945. Το 1948 έγινε μέλος της ΙΑΤΑ, της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών. Είναι κρατική εταιρεία με το 100% των μετοχών της να ανήκει στην Parpública, μια επίσης κρατική εταιρεία. Ο Όμιλος της ΤΑΡ δραστηριοποιείται στους τομείς των αερομεταφορών, της συντήρησης και στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης.
Μέσω της TAPGER, της θυγατρικής της εταιρίας, παρέχει επίσης υπηρεσίες τροφοδοσίας, διαχειρίζεται καταστήματα αφορολογήτων ειδών, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς σχετικούς με την αεροπορία. Ο Όμιλος της ΤΑΡ επίσης είναι μέτοχος στην αεροπορική εταιρεία Air Macau. To 2005 η ΤΑΡ γίνεται μέλος της Star Alliance, της πρώτης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας με μέλη 27 αεροπορικές εταιρίες.

Η TAP Portugal δραστηριοποιείται σε ένα δίκτυο που εξυπηρετεί 75 προορισμούς σε 36 χώρες, κυρίως σε πρώην πορτογαλικές αποικίες στην Αφρική και τη Βραζιλία. Η TAP Portugal είναι ο κορυφαίος αερομεταφορέας στην Βραζιλία, εξυπηρετώντας 9 προορισμούς. Από τον Ιούνιο του 2011, η ΤΑΡ θα ξεκινήσει 4 εβδομαδιαίες πτήσεις για το Πόρτο Αλέγκρε, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων προς τη Βραζιλία στις 74 και επιβεβαιώνοντας την θέση της ως ο κορυφαίος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας προς το συγκεκριμένο προορισμό. Επίσης από τον Ιούνιο του 2011, η ΤΑΡ θα ξεκινήσει νέες πτήσεις προς το Μαϊάμι, που θα αποτελεί το δεύτερο προορισμό της εταιρείας στην Νότιο Αμερική, με 5 εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Λισαβόνα. Με την έναρξη των πτήσεων προς την Aκκρα και το Σάο Βιτσέντε τον Ιούνιο και το Μπαμάκο τον Ιούλιο, η ΤΑΡ πλέον θα εξυπηρετεί 14 πόλεις στην αφρικανική ήπειρο.

Η ΤΑΡ διαθέτει ένα μοντέρνο στόλο που αποτελείται από 71 αεροσκάφη: 55 Airbus, ανάμεσα τους A340-300, A330-200, A321-200, A320-200 και A319-100, που χρησιμοποιούνται για μεσαίας και μεγάλης διάρκειας δρομολόγια, και 16 αεροσκάφη που λειτουργούν σε συγκεκριμένα δρομολόγια με τα χρώματα της PGA (τον αερομεταφορέα της ΤΑΡ για της πτήσεις εσωτερικού), ανάμεσα τους Fokker 100, Embraer 145 και Beechcraft 1900D.

Post Written by