Στις 3 Σεπτεμβρίου αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συγχώνευση Aegean Airlines – Οlympic Air

Στις 3 Σεπτεμβρίου αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συγχώνευση Aegean Airlines – Οlympic Air

Το πρώτο σχέδιο συγχώνευσης Aegean Airlines – Οlympic Air είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή λόγω ανησυχιών για δημιουργία μονοπωλίου.
Εάν προχωρήσει η συγχώνευση, η νεά αεροπορική εταιρεία θα αντιπροσωπεύει το 16% των διεθνών πτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος

Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει αποφασίσει αν θα επιτρέψει στην Aegean Airlines να απορροφήσει την Οlympic Air. Σύμφωνα με δημοσίευμα των “New York Times” η παρούσα προσπάθεια συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Οlympic Air είναι η δεύτερη κατά σειρά και υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σχέδιο συγχώνευσης είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή λόγω ανησυχιών για δημιουργία μονοπωλίου.
“Η στάση που θα τηρήσει σε αυτή την περίπτωση η η Επιτροπή θα δείξει πόσο έτοιμη είναι η ΕΕ να προσαρμόσει το ρυθμιστικό πλαίσιο του ανταγωνισμού στον χειμαζόμενο από την κρίση ευρωπαικό Νότο”, αναφέρεται στην αμερικανική εφημερίδα.

Οπως επισημαίνει το άρθρο, το Φεβρουάριο η Επιτροπή απέρριψε προτεινόμενη συγχώνευση της Ryanair και της Aer Lingus στην Ιρλανδία, μια ακόμη χώρα που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών η συγχώνευση είναι η μόνη διέξοδος για την επιβίωση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Οlympic Air, καθώς σε περίπτωση που η Επιτροπή απορρίψει την συγχώνευση οι εταιρείες δε διαθέτουν plan B.Εάν προχωρήσει η συγχώνευση Aegean – Olympic, η νεά αεροπορική εταιρεία θα είναι πολύ μικρότερη από τον αερομεταφορέα που προέκυψε της συγχώνευσης Ryanair – Aer Lingus και θα αντιπροσωπεύει το 16% των διεθνών πτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος.

[Πηγή]

Post Written by