Η easyJet ξεκινάει δοκιμαστικά κρατήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις

Η easyJet ξεκινάει δοκιμαστικά κρατήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις

Η easyJet ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει δοκιμαστικά σε κρατήσεις συγκεκριμένων θέσεων, για τους επιβάτες σε επιλεγμένες πτήσεις από την άνοιξη του 2012
Σήμερα, η easyJet δε διαθέτει σύστημα κράτησης, συνεπώς οι επιβάτες επιλέγουν τη θέση που επιθυμούν κατά την επιβίβαση τους στο αεροσκάφος. Οι επιβάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία speedy boarding ή ταξιδεύουν με μικρά παιδιά, έχουν προτεραιότητα στην επιβίβαση και κατ‘επέκταση τη δυνατότητα να επιλέξουν πρώτοι. Από την άνοιξη του 2012 η easyJet θα προχωρήσει δοκιμαστικά σε κρατήσεις συγκεκριμένων θέσεων, για τους επιβάτες σε επιλεγμένες πτήσεις.

Στις δοκιμαστικές πτήσεις, όλοι οι επιβάτες θα έχουν συγκεκριμένές θέσεις, στις οποίες θα κάθονται. Η easyJet αναμένει αυξημένη ζήτηση συγκεκριμένων θέσεων, όπως αυτές της πρώτης σειράς, αλλά και θέσεις με περισσότερο χώρο για τα πόδια, όπως αυτές στις εξόδους κινδύνου πάνω από τα φτερά. Οι επιβάτες που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μία από αυτές τις θέσεις ή όποια άλλη θέση πάνω στο αεροσκάφος, θα έχουν την ευκαιρία να την κλείσουν εκ των προτέρων.

Οι τιμές θα παραμείνουν πιστές στη δέσμευση της easyJet για χαμηλό ναύλο. Οι επιβάτες στην ίδια κράτηση που δεν έχουν προεπιλέξει τη θέση τους, θα μπορούν να την επιλέξουν την ώρα του check-in.

Ο περιφερειακός διευθυντής της easyJet κ. Στέφανος Βακιρτζής, δήλωσε: “Αυτή η προσπάθεια αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της προσπάθειας της easyJet να κάνει τα ταξίδια εύκολα και προσιτά στους επιβάτες. Ανυπομονούμε να δούμε την ανταπόκριση των πελατών μας στη νέα αυτή πρωτοβουλία.

Η πρόθεσή μας είναι να το αναπτύξουμε περαιτέρω μόνο εφ’όσον είναι αποτελεσματικό σε λειτουργικό επίπεδο, δηλαδή από άποψη εσόδων, αλλά και αύξησης της ικανοποίησης των επιβατών. Σε περίπτωση που δε συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας αυτής”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης Οκτωβρίου 2011, οι επιβάτες έφτασαν τους 4.939.904, από 4,582,632 περύσι τον Οκτώβριο (αύξηση 7,8%), με τηυν πληρότητα να ανέρχεται σε 88,8% έναντι 88,2% του Οκτωβρίου 2010. Στο 12μηνο, ο αριθμός των επιβατών έφτασε τους 54.866.543 από 49.117.902 πέρυσι (αύξηση 11,7%), ενώ η πληρότητα κυμάνθηκε στο 87,3%, έναντι 87,1% το 2010.

Η easyJet θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 στις 15 Νοεμβρίου του 2011.

Post Written by