Η Etihad Airways ξεκινάει πτήσεις από/προς Ουάσινγκτον

Η Etihad Airways ξεκινάει πτήσεις από/προς Ουάσινγκτον

Από τις 31 Μαρτίου η Etihad Airways θα αρχίσει να πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς την Ουάσινγκτον, τον τέταρτο προορισμό της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, κατόπιν σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Μετά τη Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά πτήσεων προς τη Μέση Ανατολή. Τα νέα δρομολόγια της Etihad Airways θα συνδέουν την Ουάσινγκτον με το Άμπου Ντάμπι, ένα αναπτυσσόμενο κέντρο πολιτισμού και τουρισμού που ήδη σφύζει από ζωή.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways δήλωσε σχετικά: “Είμαστε η μοναδική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που προσφέρουμε απευθείας πτήσεις προς την Ουάσινγκτον. Η σύνδεση των δύο πρωτευουσών αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Etihad Airways”.

Η νέα υπηρεσία θα ενισχύσει περαιτέρω τους ήδη στενούς πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ της Περιφέρειας της Κολούμπια και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το Υπουργείο Εμπορίου της Αμερικής έχει ήδη δημοσιοποιήσει στοιχεία που καταδεικνύουν πως το 2011 ο συνολικός όγκος συναλλαγών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανήλθε στα 18,3 δισ. δολ., παρουσιάζοντας 43% αύξηση σε σχέση με το 2010. Η αύξηση αυτή αποτελεί τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαρτίζουν τη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών για αγαθά των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος συνεργάτης  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παγκοσμίως.

Ο κ. Hogan συνέχισε: “Η κίνηση που παρατηρείται ανάμεσα στις δύο χώρες αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση των επιβατών του δρομολογίου. Οι ώρες των πτήσεων  επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση των διασυνδέσεων με σημαντικές πόλεις του Αραβικού Κόλπου, της Ινδίας και της βορειοανατολικής Ασίας.

Η ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές οικονομίες της χώρας. Έχει παρατηρηθεί πως η ζήτηση εισιτηρίων διακεκριμένων θέσεων είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε αυτή την αγορά συγκριτικά με άλλους προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, και εκτιμούμε πως οι βραβευμένες Διακεκριμένες Θέσεις Pearl και Diamond, θα είναι πολύ δημοφιλείς”.

Ο John E. Potter, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των αρχών των Μητροπολιτικών Αεροδρομίων της Ουάσινγκτον, σχολίασε: “Συγχαίρουμε την Etihad Airways για αυτή την κίνηση, ανυπομονούμε να την καλωσορίσουμε στην περιοχή και την ευχαριστούμε που αναγνωρίζει το αεροδρόμιο Washington Dulles International Airport ως αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας αεροπορίας”.

Οι απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται με το τριών καμπίνων αεροσκάφος A340-500.
Κάθε πτήση παρέχει 12 θέσεις στην καμπίνα Diamond First, 28 θέσεις στην καμπίνα Pearl  Business και 200 θέσεις στην καμπίνα Coral Economy, συνολικά θα διατίθενται 3.360 θέσεις κάθε εβδομάδα.

Η Etihad Airways ξεκίνησε τα δρομολόγια προς Τορόντο τον Οκτώβριο του 2005, προς Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2006 και προς Σικάγο το Σεπτέμβριο του 2009.

Κλείστε online αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις της Etihad Airways από το Airtickets365.gr!

Post Written by