Η United Airlines ξεκινάει απευθείας πτήσεις Νέα Υόρκη – Αθήνα

Η United Airlines ξεκινάει απευθείας πτήσεις Νέα Υόρκη – Αθήνα

H United Airlines ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας και μετά τη σχετική αδειοδότηση, οι πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά, κατά την περίοδο 26 Μαΐου-6 Οκτωβρίου 2016 (προς ΗΠΑ, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες), συνδέοντας το Ελευθέριος Βενιζέλος με το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης, το οποίο αποτελεί έναν από τους κεντρικούς τερματικούς σταθμούς (hub) της United στις ΗΠΑ.

United-Airlines-airplane

Πιο συγκεκριμένα, η πτήση UA125 θα αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα στις 12:30 μ.μ. και θα φτάνει στη Νέα Υόρκη στις 4:30 μ.μ. της ίδιας ημέρας.

Η πτήσης της επιστροφής, με κωδικό UA124, θα ξεκινά από τη Νέα Υόρκη κάθε ημέρα στις 5:40 μ.μ. και θα προσγειώνεται στην Αθήνα στις 10:30 π.μ. της επόμενης ημέρας (όλες οι αναχωρήσεις/αφίξεις σε τοπική ώρα). Ο συνολικός χρόνος πτήσης προς Νέα Υόρκη θα είναι 11 ώρες και προς Αθήνα 9 ώρες και 50 λεπτά.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 767-300, συνολικής χωρητικότητας 214 θέσεων – 30 θέσεις-κρεβάτια στη United BusinessFirst και 184 θέσεις στη United Economy, μεταξύ των οποίων και 49 θέσεις Economy Plus με περισσότερο ελεύθερο χώρο για τον επιβάτη και μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό κάθισμα.

Ο κ. Marcel Fuchs, Managing Director Sales, Mainland Europe της United, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι που το επόμενο καλοκαίρι επιστρέφουμε στην ελληνική αγορά με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη.

Οι επιβάτες της United θα έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να μεταβαίνουν απευθείας στη Νέα Υόρκη, αλλά και να συνεχίζουν προς πολλούς διαφορετικούς προορισμούς στη Νότια και Βόρεια Αμερική, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Νιούαρκ αποτελεί τον κεντρικό τερματικό σταθμό της εταιρείας στην Ανατολική ακτή».

Υπενθυμίζεται ότι η United συγχώνευσε, πριν από μερικά χρόνια, την Continental, η οποία πετούσε παλαιότερα στο «Ελ. Βενιζέλος».

Post Written by