Η Eva Airways εντάχθηκε στην Star Alliance

Η Eva Airways εντάχθηκε στην Star Alliance

Η Star Alliance ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ανώτατο Εκτελεστικό Συμβούλιο (Chief Executive Board, CEB) της συμμαχίας έκανε  ομόφωνα δεκτή την αίτηση εισδοχής της EVA Air.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της συμμαχίας, η οποία συνίσταται στην επιδίωξη της επέκτασης του δικτύου και της διείσδυσης σε νέες περιφέρειες που χαρακτηρίζονται από ισχυρές οικονομικές προοπτικές και ανάπτυξη.

«Η EVA Air αποτελεί πολύ σημαντική προσθήκη στη Star Alliance, μιας και θα εμπλουτίσει το παγκόσμιο δίκτυό μας με πολλές νέες διαδρομές, κυρίως δε προς την αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά της Άπω Ανατολής. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει τις επιλογές των πελατών μας και συνάδει με τον στόχο μας να είμαστε η πρώτη παγκόσμια συμμαχία αερομεταφορέων για τους διεθνείς πελάτες μας», δήλωσε ο Mark Schwab, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance.

Από την ίδρυσή της πριν από 15 χρόνια, η Star Alliance ενισχύει σταδιακά την παρουσία της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και έως τα μέσα του 2013 αναμένεται να αριθμεί οκτώ μέλη μεταξύ των αερομεταφορέων της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Χάρη στη μελλοντική της ένταξη στη Star Alliance, η EVA Air θα είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, ομαλή εμπειρία ταξιδιού και αναγνώριση μέσω των διαφόρων προγραμμάτων τακτικών επιβατών των αερομεταφορέων-μελών της.

«Μετά από προσεκτική αξιολόγηση καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Star Alliance είναι ο ιδανικός σύμμαχος για την EVA Air. Τα δίκτυά μας αλληλοσυμπληρώνονται και με τη συμβολή μας θα διευρυνθούν οι υφιστάμενες επιλογές πτήσεων της συμμαχίας στην αναπτυσσόμενη αγορά των στενών της Ταϊβάν. Προσβλέπουμε σε σημαντικές συνέργιες, τόσο σε επίπεδο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο διεύρυνσης της πελατειακής μας βάσης. Επιπλέον, η συνεργασία μας με την Air China καθιστά την Star Alliance ιδιαίτερα ελκυστική για εμάς», δήλωσε ο James Jeng, Πρόεδρος της EVA Air.

Πλέον ενεργοποιείται η διαδικασία ενοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας στελέχη της  EVA Air και της Star Alliance θα αρχίσουν τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν προκειμένου η νέα αεροπορική εταιρεία να ενταχθεί στο δίκτυο της Star Alliance. Η Air China θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή παρέχοντας τις γνώσεις και την πείρα της.

Το δίκτυο των 60 περίπου προορισμών της EVA Air θα προσθέσει στο δίκτυο της Star Alliance δύο νέα αεροδρόμια: τα Kaohsiung στην Ταϊβάν και Surabaya στην Ινδονησία. Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της Ταϊβάν αναβαθμίζει ποιοτικά το επίπεδο των κόμβων της Star Alliance στην Ασία, καθώς έχει τη μικρότερη μέση απόσταση από όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού. Συνολικά, το δίκτυο των 30 αεροπορικών εταιρειών (26 ενεργά και τέσσερα μελλοντικά μέλη) θα προσφέρουν καθημερινά πάνω από 22.000 πτήσεις εξυπηρετώντας 1.345 προορισμούς σε 191 χώρες.

Σχετικά με την Star Alliance:
Η Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 ως η πρώτη παγκόσμια συμμαχία αερομεταφορέων, η οποία προσφέρει στους διεθνείς πελάτες της παγκόσμια πρόσβαση, αναγνώριση και μια ομαλή εμπειρία ταξιδίου. Η αποδοχή της Star Alliance από την αγορά επισφραγίζεται από τις πολυάριθμες διακρίσεις της, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το Air Transport World Market Leadership Award και η ανάδειξή της ως Best Airline Alliance από το περιοδικό Business Traveller και τη Skytrax. Τα μέλη της είναι οι εταιρείες: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Blue1, British Midland International, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United και US Airways. Οι Avianca-TACA, Copa Airlines, EVA Air και Shenzhen Airlines έχουν ανακοινωθεί ως μελλοντικά μέλη. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance προσφέρει καθημερινά πάνω από 20.800 πτήσεις σε 1.300 αεροδρόμια, σε 189 χώρες.

Σχετικά με την EVA Air:
Η EVA Airways ιδρύθηκε το 1989 ως η πρώτη ιδιωτική διεθνής αεροπορική εταιρεία της Ταϊβάν.  Είναι συνδεδεμένη εταιρεία του αναγνωρισμένου Evergreen Group και αδελφή εταιρεία της κορυφαίας διεθνούς εταιρείας αερομεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Evergreen Line.  Έχοντας πραγματοποιήσει την παρθενική προγραμματισμένη της πτήση το 1991, σήμερα εξυπηρετεί ένα δίκτυο επιχειρηματικών και τουριστικών προορισμών που εκτείνεται σε Ασία, Ωκεανία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.  Το δίκτυο των ενδοασιατικών δρομολογίων της συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κλάδου. Με μια μόνο άνετη στάση στην Ταϊπέι, οι ταξιδιώτες μπορούν να παίρνουν απευθείας πτήσεις ανταπόκρισης προς τις περισσότερες μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των κυριότερων προορισμών της Κίνας.  Η EVA Air πραγματοποιεί περισσότερες πτήσεις από τις ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας ανταποκρίσεις για περισσότερους προορισμούς στην Ασία από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία. Η EVA Air διαθέτει επί του παρόντος 59 αεροσκάφη Boeing, McDonnell Douglas και Airbus: έξι MD-90, οκτώ MD-11F, δεκαέξι B747-400, έντεκα A330-200, τρία A330-300 και δεκαπέντε B777-300ER.  Η EVA Air έχει διαμορφώσει ένα παγκόσμιο δίκτυο προορισμών, που εκτείνεται σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ασία και Ωκεανία και συνδέει περισσότερες από 60 μεγάλες πόλεις – ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο αερομεταφορών.

Post Written by