Η Aegean Airlines απέκτησε 4 χρονοθυρίδες της Olympic Air

Η Aegean Airlines απέκτησε 4 χρονοθυρίδες της Olympic Air

Την απόκτηση τεσσάρων χρονοθυρίδων (slots) της Olympiz Air στα αεροδρόμια Heathrow του Λονδίνου (LHR) και Charles de Gaulle του Παρισιού (CDG) ανακοίνωσε η Aegean Airlines.

Η συναλλαγή έγινε με βάση τις διατάξεις του ΕΚ 95/93, ως ισχύει, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Aegean.
Όπως σημειώνει, οι χρονοθυρίδες αποτελούν άυλα πάγια στοιχεία του ενεργητικού που μπορούν να: (α) χρησιμοποιηθούν από την ίδια την εταιρεία, (β) εκμισθωθούν σε τρίτη εταιρεία, και (γ) να ανταλλαγούν έναντι οικονομικού αντιτίμου.

Οι χρονοθυρίδες στα μεγάλα κορεσμένα αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν σημαντική οικονομική αξία, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δρομολόγια από οποιονδήποτε προορισμό προς τα αεροδρόμια αυτά, σημειώνει η Aegean.

Σημειώνεται ότι slot είναι το δικαίωμα που έχει μία αεροπορική εταιρεία να προσγειώνει τα αεροσκάφη της σε συγκεκριμένες ώρες

Σχόλιο από Airtickets365.gr:

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι αν και δεν προχώρησε αρχικά η συγχώνευση των Aegean Airlines και Olympic Air λόγω της Ευρωπαικής Ένωσης, οι εταιρίες έχουνε πολλούς τρόπους για να δημιουργήσουν μονοπώλιο στην αγορά. Κρίμα για όλους εμάς που ψάχνουμε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

[Πηγή]

Enhanced by Zemanta

Post Written by