Η Qantas γιορτάζει τα 100 της χρόνια και διακοσμεί επετειακά ένα Boeing 787-9 VH

Η Qantas γιορτάζει τα 100 της χρόνια και διακοσμεί επετειακά ένα Boeing 787-9 VH

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σημαντικές για την αυστραλέζικη Qantas, καθώς αποκάλυψε τα σχέδια για την εκατονταετηρίδα της, καθώς και τη σταδιακή κατάργηση της τελευταίας σειράς Boeing 747-400 κλείνοντας επίσημα το Project Sunrise.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Qantas παρουσίασε ένα ολοκαίνουριο σχέδιο για το αεροσκάφος Boeing 787-9 VH-ZNJ CN66074, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο χρόνο, όταν η Qantas θα κλείσει τα 100 της χρόνια.

Η Qantas θα γιορτάσει τα 100α της γενέθλια τον Νοέμβριο του 2020. Στο αεροσκάφος θα υπάρχουν αποτυπωμένα όλα τα λογότυπα της Qantas από το 1920 μέχρι και σήμερα, μια διακόσμηση που στοχεύει να δείξει την εξέλιξη της Qantas όλα αυτά τα χρόνια.

Τα αεροσκάφη που απέκτησε πρόσφατα η Quantas προσφέρουν την δυνατότητα wi-fi την ώρα της πτήσης και εγώ προσωπικά παίζω τυχερά παιχνίδια στο καζίνο, για ένα ευχάριστο ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις και δυνατότητα μεγάλων κερδών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Άλαν Τζόιτς, δήλωσε ότι η διακόσμηση του αεροσκάφους είναι μια υπενθύμιση του παρελθόντος της αεροπορικής εταιρείας, αποτυπωμένη πάνω στο νεότερο τεχνολογικά απόκτημά της.

“Η ιστορία της Qantas είναι η ιστορία της σύγχρονης Αυστραλίας, και τα λογότυπα στο αεροσκάφος λένε αυτή την ιστορία από την αρχή”, δήλωσε ο κ. Joyce.

“Στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια μας θέλουμε να τιμήσουμε το παρελθόν μας με το βλέμμα στο μέλλον, γι’ αυτό είναι βρίσκουμε σκόπιμο να διακοσμήσουμε έτσι το νεότερο μοντέλο Dreamliner”.

Η Qantas επίσης απέσυρε πρόσφατα μια σειρά Boeing 747-400 VH-OJU CN25566. Τώρα μόλις 6 Boeing 747-400ER παραμένουν στον στόλο της, καθώς η Qantas σχεδιάζει να αποσύρει τα τελευταία 747s, στα τέλη του επόμενου έτους.

Η Qantas θα τα αντικαταστήσει με Boeing 787-9s και σχεδιάζει να έχει και τα 14 αεροσκάφη στον στόλο της μέχρι το επόμενο έτος.

Αυτό δεν είναι το οριστικό τέλος για το VH-OJU CN25566, καθώς αποκτήθηκε από την Rolls Royce ως το νέο αεροσκάφος δοκιμών κινητήρων, για να αντικαταστήσει το Boeing 747-200 που χρησιμοποίησαν ως τώρα για τις δοκιμές τους.

Το VH-OJU είναι μόλις 19 ετών και παραδόθηκε στην Qantas τον Ιανουάριο του 2000, γεγονός που το καθιστά ιδανικό αντικαταστάτη για το παλιό αεροσκάφος δοκιμών.

Από τότε που παραδόθηκε, το VH-OJU έχει πετάξει περισσότερα από 70 εκατομμύρια χιλιόμετρα, με πάνω από 2,5 εκατομμύρια επιβάτες. Το νέο αεροπλάνο δοκιμών αποτελεί μέρος μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Rolls Royce για τη βελτίωση των δοκιμών των κινητήρων της.

Το αεροσκάφος θα μεταποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Moses Lake στις ΗΠΑ και οδηγήθηκε εκεί από την AeroTech. Η τελευταία εμπορική πτήση για το αεροσκάφος ήταν από το Σίδνεϊ στο Λος Άντζελες στις 13 Οκτωβρίου 2019 και μεταφέρθηκε στη Moses Lake λίγες μέρες αργότερα.

Ο Gareth Hedicker, διευθυντής ανάπτυξης και πειραματικής μηχανικής της Rolls-Royce, σχολίασε τη νέα λειτουργία του αεροσκάφους: “Η βασίλισσα των ουρανών θα γίνει η ναυαρχίδα των παγκόσμιων προγραμμάτων δοκιμών μας. Αυτή είναι μια σημαντική επένδυση που θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις κορυφαίες μας δυνατότητες δοκιμών και θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε περισσότερα δεδομένα δοκιμών πτήσης από ποτέ. Μετά από τη μεταφορά εκατομμυρίων επιβατών σε αυτό το αγαπημένο αεροσκάφος για 20 χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα του χρήση”.

Post Written by