Η Etihad Airways κέρδισε το βραβείο κύρους ‘Crystal Cabin’

Η Etihad Airways κέρδισε το βραβείο κύρους ‘Crystal Cabin’

Το βραβείο ‘Crystal Cabin’ είναι το μόνο διεθνές βραβείο αναγνώρισης της υπεροχής του εσωτερικού των αεροσκαφών σε επίπεδο καινοτομίας.

Η Etihad Airways απέσπασε το πολυπόθητο βραβείο ”Crystal Cabin” για το 2015 στην κατηγορία “Premium Class & VIP”, για τον καινοτόμο σχεδιασμό της καμπίνας του ανώτερου καταστρώματος του Airbus A380, καθώς και για τα προϊόντα της. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανία, ως μέρος της ετήσιας έκθεσης Expo εσωτερικών αεροσκαφών.

Το βραβείο “Crystal Cabin” είναι το μόνο διεθνές βραβείο αναγνώρισης της υπεροχής του εσωτερικού των αεροσκαφών σε επίπεδο καινοτομίας. Η διεθνής κριτική επιτροπή αποτελείται από περισσότερα από 20 ακαδημαϊκά μέλη, μηχανικούς, εκπροσώπους κατασκευαστών αεροσκαφών και από αεροπορικές εταιρείες, καθώς και δημοσιογράφους που ειδικεύονται στον τομέα της σχεδίασης του εσωτερικού αεροσκαφών.

Ο Peter Baumgartner, γενικός εμπορικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Αυτή η σημαντική διάκριση είναι απόδειξη για το απίστευτο έργο που προσφέρει η ομάδα της Etihad Airways και τα μέλη του Σχεδιασμού Κοινοπραξίας της Etihad. Κατάφερε να πραγματοποιήσει το όραμά μας για επαναπροσδιορισμό των ταξιδίων, επενδύοντας στην καινοτομία και στην προσοχή στη λεπτομέρεια, που μας επιτρέπει να καθορίσουμε εκ νέου τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Με το να εμπλέκουμε από την αρχή του έργου αυτού τους επισκέπτες και τους κοινωνικούς μας εταίρους στη διαδικασία έρευνας και σχεδιασμού, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό εσωτερικό αεροσκάφους προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη”.

Το βραβείο απονεμήθηκε από κοινού στην Etihad Airways και στα μέλη του Σχεδιασμού Κοινοπραξίας της Etihad (EDC) – ένα μοναδικό γκρουπ τριών κορυφαίων μαρκών και οργανισμών σχεδιασμού, οι οποίοι συγκεντρώνουν και συνδυάζουν τις μοναδικές δεξιότητές τους για να δημιουργήσουν τη φιλοδοξία της Etihad Airways για επανάσταση των αεροπορικών ταξιδιών επαναπροσδιορίζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Δημιουργήθηκε το 2008, σε συνεργασία με τους κορυφαίους συν-δημιουργούς και την υπηρεσία έρευνας, Promise Communispace, ο EDC που ενσωματώνει τρεις εταιρείες: την Acumen Design Associates, η οποία δημιουργήθηκε για το σχεδιασμό όλων των καθισμάτων επί του σκάφους, την Factorydesign, η οποία επιλέχθηκε για να σχεδιάσει την συνολική εμπειρία που βιώνει ο κάθε επιβάτης καθώς και τους προορισμούς και την Honour Branding, που ήταν επιφορτισμένη με το συντονισμό του έργου διασύνδεσης μεταξύ του EDC και την Etihad Airways για τη διαμόρφωση της δημιουργικής στρατηγικής για το συνολικό έργο.

Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, η Etihad Airways αναθεώρησε πλήρως το σχεδιασμό του ανώτερου καταστρώματος για δέκα νέα αεροσκάφη της Airbus A380, το πρώτο εκ των οποίων πραγματοποιεί ήδη δρομολόγια μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Λονδίνο Heathrow, με το Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη να ακολουθούν τον Ιούνιο και τον Δεκεμβρίου του 2015 αντίστοιχα.

Τα ανώτερα καταστρώματα των Α380 της Etihad Airways περιλαμβάνουν τρεις ξεχωριστές εμπειρίες για τους επιβάτες, καθώς και έναν πολυτελή χώρο αναμονής. Η Κατοικία από την Etihad, η πρώτη ιδιωτική καμπίνα τριών δωματίων παγκοσμίως σε εμπορικό αεροσκάφος, η οποία διαθέτει ένα καθιστικό, υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Τα Διαμερίσματα Πρώτης Θέσης, 74 τοις εκατό μεγαλύτερα από τις υπάρχουσες Σουίτες Πρώτης Θέσης με ξεχωριστό κρεβάτι και πολυθρόνα σε μια μοναδική ιδέα καμπίνας με μόνο ένα διάδρομο – πρώτη φορά που αυτό έχει επιτευχθεί σε εμπορικά αεροσκάφη ευρείας ατράκτου. Τέλος, διαθέτει τα στούντιο στη Διακεκριμένη Θέση, προσφέροντας περισσότερη πολυτέλεια, τεχνολογία και 20% περισσότερο προσωπικό χώρο.

Η είσοδος του ανώτερου καταστρώματος της καμπίνας έχει μετατραπεί σε μια εμπειρία επιβίβασης του ταξιδιώτη σε ένα boutique ξενοδοχείο. Ο φωτισμός της καμπίνας έχει επηρεαστεί από τα γεωμετρικά μοτίβα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και τα σύγχρονα θαύματα του σχεδιασμού, όπως η οροφή σε μωσαϊκό στυλ του Μουσείου του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι. Επίσης, έχει τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός που διαθλά διακριτικά στους τοίχους και στα δάπεδα της καμπίνας το σχεδιασμό της εταιρείας που βασίζεται στις “Όψεις του Αμπού Ντάμπι”.

Οι νέες καμπίνες προσφέρουν ένα πρωτοφανές επίπεδο πολυτέλειας του χώρου και της ιδιωτικής ζωής με τον πιο ιδιαίτερα εξατομικευμένο τρόπο από ποτέ για μια εμπορική καμπίνα.

Στη φωτογραφίας (από αριστερά προς τα δεξιά), ο Ian Harbison, εκδότης – διαχειριστής καμπίνας αεροσκάφους, ο Calum Laming, αντιπρόεδρος της Etihad Airways – υπεύθυνος Επιβατικής Εμπειρίας, και ο Mike Crump, συνιδρυτής και διευθυντής της Honour Branding, μέρος του Σχεδιασμού Κοινοπραξίας της Etihad, σε μια τελετή απονομής των βραβείων στο Αμβούργο της Γερμανία.

[Πηγή]

Post Written by